cill

cill
“De 5 a 8 anys és la nostra edat,
de color taronja, la camisa és.
Som una unitat que ha començat
a caminar per l’Agrupament”

Tal i com diu El Rock del Petit Castor, Castors i Llúdrigues és la unitat dels nens i nenes més petits de cau: tenim entre 5 i 8 anys, duem la camisa de color taronja i acabem d’iniciar el pas per l’Agrupament i l’escoltisme.

Als Castors i les Llúdrigues ens agrada molt jugar, ballar, riure i aprendre. Als caus fem tallers, danses i jocs. També coneixem als companys, a les altres unitats de l’Agrupament, al barri i la ciutat on vivim.

A Castors i Llúdrigues marxem per primera vegada a la vida d’excursió i de Campaments. Ens ajudem els uns als altres a fer la motxilla, a buscar l’entrepà i a cordar-nos la sabata. Aprenem a compartir i a fer les coses en equip. Dormim al costat dels amics i companys en tendes, refugis o en caus. Caminem al ritme de contes i cançons tot descobrint llocs nous amb cada passa.

Els Castors i les Llúdrigues som molt organitzats. Tenim diferents escamots, petits grups que ens serveixen per repartir-nos el material i les tasques, per fer tallers i per cuidar-nos els uns als altres. Els escamots són la nostra petita família dins la gran família de la unitat.

Que siguem petits no vol dir que no volguem canviar el món. Els Castors i les Llúdrigues fem descobertes, parlem sobre les coses que ens agraden i sobre les que ens agradaria canviar, i pensem maneres de fer-ho. De tota aquesta reflexió n’acostuma a sortir el nostre projecte d’unitat: La Presa.

Per fer tot això, comptem amb l’ajuda del Muki i la Tuki, les inseparables mascotes de la unitat que ens acompanyen a cada excursió i passen la setmana a casa d’algú de la unitat. El Muki i laTuki són petits com nosaltres, tenen una motxilla d’anar d’excursió igual que la nostra, una camisa taronja igual que la nostra i les mateixes ganes de créixer al cau que nosaltres.

I és que, com molt bé fa la Cançó de l’Agrupament,

“Els de Castors sempre fem coses noves
i aprenem a ser cada dia més grans,
amb la Presa i els jocs som escoltes de debò!”

Riu amunt!

Castor 4                                                                                lludrig

 

 

 

 

 

 

 

Per contactar amb ells:

cill.putxi@gmail.com